Glutenvrij Foodfestival

Frank en Vrij Festival

Op zondag 29 mei vond in de Undercurrent in Amsterdam het allereerste glutenvrije foodfestival plaats. En natuurlijk waren wij van de partij. Want een foodfestival zonder gluten, waar we eens niet hoeven na te denken of onze dochter iets wel of niet mag eten, slaan wij niet over. Alleen het idee van een glutenvrij festival vond ik al geweldig. Een prima initiatief!

Undercurent

De locatie van het festival, de Undercurrent, was meer dan de moeite waard. De kinderen hebben zitten genieten op het terras van alle boten die voorbij kwamen. De locatie ademt een relaxte sfeer uit, iets wat heel goed past bij dit glutenvrije foodfestival. Een deel was ingericht voor foodtrucks. Een deel voor kraampjes en er waren lezingen/workshops. Die laatsten hebben wij niet mee kunnen maken, want na vieren was daar geen programma meer voor. Bij binnenkomst konden we gelijk op de foto bij een soort fotobooth. Leuk gedaan Miss Glutenvrij!

Koekjes en meisje van Verkade

Binnen was een bar en waren er dus kraampjes waar je heerlijk glutenvrij kon proeven. Onze kids waren dol op de nieuwe glutenvrije American pancakes van Genius. En ook de nieuwe Verkade koekjes waren een groot succes. “Volgende maand in de winkel”, zei het meisje van Verkade.

Van alles wat uitgedeeld werd mocht Ise pakken. Dus madam kreeg hiernaast ook nog lekkere lolly’s te proeven, bon bons, chocolaatjes en nog veel meer. Het  “nieuwe” wondergrain heeft ze ook nog geproefd en ook dat vond te om te smullen. Ik heb gelijk een zak meegenomen en ga eens kijken wat voor lekkers ik daarmee kan maken. Recepten volgen uiteraard. 

 

Jammer, maar volgende keer beter

De prijs van het festival vond ik persoonlijk iets aan de hoge kant. 15 euro entree en 5 euro voor de kids. Ik las daar meer teleurstellingen over op Facebook. Maar voor een eerste keer een festival organiseren is natuurlijk even wennen. Er zijn zeker uitbreidingsmogelijkheden. Vooral het aanbod van foodtrucks zou in mijn ogen groter mogen zijn. Maar ook bij de bar, waar onze glutenvrije vriend had zich echt verheugd op een lekker biertje, bleek bij het bestellen van het eerste flesje een en ander al niet meer op voorraad. En dat is dan jammer. De kids hebben wel lekker gesmuld van de pannenkoeken buiten aan de picknicktafels en wij van heerlijke wraps.

Je merkt dat het festival nog een beetje in de kinderschoenen staat. Maar ik vind dat dat best mag. En ik hoop dat we er volgend jaar weer van mogen genieten. Want dat hebben we zeker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s