Foodfestival aan de Zaan

Daily Dog

De laatste tijd wordt je overspoeld door foodfestivals. In een eerder blog had ik het al over het Frank en Vrij festival.  Daar zijn we met veel plezier naar toe geweest, samen met onze glutenvrije vrienden. Maar met onze niet glutenvrije vrienden gaan we ook graag op pad. En dit weekend deed zich het Foodfestival aan de Zaan in Wormerveer voor. En hoeveel aanbod er ook is van de foodfestivals, het Foodfestival aan de Zaan wilden we weer niet missen, zo lekker dichtbij huis. Vorig jaar hebben we er al genoten en dit jaar weer. Maar het is natuurlijk wel weer een uitdaging om met onze dochter op pad te gaan. Van tevoren had ik uiteraard de ‘line up’ gecheckt en wist al dat ‘the Daily Dog’ er zou zijn. Onze ‘bijna buren’ hebben een geweldige bio foodtruck met verschillende biologische hotdogs en overheerlijke glutenvrije en biologische patat. Dus voor onze dochter en de rest van de kids een geweldige traktatie! Dat neemt al weer een hoop zorgen weg van tevoren als je weet dat er voor haar in elk geval iets te eten valt.

Kinderplein

Het Foodfestival aan de Zaan was dit jaar aanzienlijk groter dan vorig jaar. Er was zelfs een speciaal Kidsplein. Waar we ons vorig jaar nog een beetje stonden te behelpen met alle kids op een klein kinderplekje was deze avond de Stationstraat omgetoverd tot Kidsplein. De zweefmolen was weer opgesteld (alleen dit keer voor 2 euro per ritje en vorig jaar konden de kids er gratis in…), de Knutselkoffer stond er, een schiettent en er konden pannenkoeken en poffertjes (niet glutenvrij) gegeten worden. Het was alleen niet druk op het plein. Nou hebben onze kinderen zich prima vermaakt met verstoppertje tussen de fietsen van het station en de meiden waren heerlijk aan de knutsel, maar de echte sfeer van het festival was daar een beetje zoek. Suggestie voor volgend jaar om iets meer zichtbaarheid voor deze hoek te creëren en misschien een leuk pannaveldje voor de jongens?

Glutenvrij aanbod

In de bocht naar het kinderplein zag ik ook Kookstudio Laurier weer staan. Deze kende ik nog van het glutenvrije foodfestival. Maar ook bij Pof – piepers & zo  , Dapp Bio fiets (een frietfiets met glutenvrije patat) en bij Howdy Queso een glutenvrij (taco) aanbod. Dus ook voor glutenvrije volwassenen een heerlijk avondje! Op de wandeltocht weer terug naar de fietsen voelden we een echt festival sfeertje in de zaanbocht. Mensen die lekker aan het struinen waren langs alle foodtrucks en die genoten van een hapje en een drankje. Meer aanbod dan vorig jaar, een afwisselend glutenvrij aanbod ook en gezelligheid met muziek op straat. We hebben ons weer prima vermaakt en fietsten later dan gepland naar huis. Op naar volgend jaar!

Agenda

En zie jij ook door de bomen het bos niet meer met foodfestivals? Ik kwam een handige agenda tegen met alle festivals op een rij…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s