Glutenvrije pannenkoeken

Als je net begint met glutenvrij koken voor je kind, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Het zelf koken kan in het begin nog best een uitdaging zijn. Zeker als je niet zo’n enorme keukenprinses bent. Maar ook voor mijn huishouden is het fijn als mijn kerel ook eens een makkelijk “vader” gerecht op tafel kan zetten. Want pannenkoeken is bij ons toch wel een “papa dish”. Dan is het fijn als zoiets simpels als bijvoorbeeld glutenvrije pannenkoeken bakken ook nog gewoon uit een pak kan. Iedereen blij, maar vooral je kind!

Bij de Albert Heijn haal je zo een pak en daar haal je twaalf grote pannenkoeken uit. Qua beleg kan je natuurlijk lekker variëren en het meeste beleg is glutenvrij. Rozijnen, stroop, poedersuiker. Maar ook een spekpannenkoek is natuurlijk geen probleem. Je zult ook zien dat veel pannenkoeken restaurants een glutenvrije pannenkoek op het menu hebben staan. Want het is zo simpel te maken.

De smaak van deze pannenkoeken is zoals een pannenkoek moet zijn. Niet van een glutenvolle variant te onderscheiden. Het enige nadeel is dat je de mix een half uurtje moet laten staan voordat je gaat bakken. Niet vergeten!

Later volgen nog meer recepten voor pannenkoeken die je helemaal zelf kunt maken. Maar ik start met de makkelijkste versie… Ik maak altijd gewoon voor iedereen deze pannenkoeken, hoef ik verder ook niet na te denken over kruisbesmetting. En wanneer eet je ze? Pannenkoeken kunnen eigenlijk de hele dag door. Als ontbijt, lunch of diner. Pannenkoeken zijn altijd lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s