Glutenvrije zoenen en ijs van Ikea

In de vakantie, naast alle geweldig leuke uitjes voor de kinderen, komen we op een of andere manier toch ook altijd even bij de Ikea terecht. Zo ook vandaag. Na de lunch vertrok ik met wat van onze kids richting de vestiging in Haarlem. Wel met een uitje daarna in de beloning… Eens kijken hoe glutenvrij deze Ikea is. Ik had namelijk ook gelezen over de glutenvrije zoenen. Die wilden we wel eens uitproberen.

Wij lunchen eigenlijk nooit bij de Ikea, we hebben dat één keer gedaan en dat was zonder ons glutenvrije meisje. Bij mijn zoektocht vanmorgen naar een glutenvrije maaltijd daar, werd ik niet vrolijk van het lezen van de berichten. Want naast de Swedish Food Market producten, is eten in het restaurant niet gegarandeerd glutenvrij. De patat wordt wel apart gebakken, maar het komt ook wel eens voor dat het vet voor andere producten gebruikt worden. De zalm, kipsaté en asperges zijn wel glutenvrij. Voor je kind dus in elk geval wel een maaltijd van te maken. Maar een ruim aanbod is het niet. Ik durfde de gok op kruisbesmetting niet te nemen en besloot na de lunch te gaan.

Na een geslaagde shop ronde volgt natuurlijk een lekker ijsje. Bij de balie toch maar even navraag gedaan naar het glutenvrije ijs. Daar moest even achteraan gebeld worden, want de zuchtende dame achter de balie wist dat ze net nieuw ijs hadden. Toch nog even een goede check. Na groen licht vertelde een andere dame dat het ijs wel eerst in een hoorntje moest, anders zou het apparaat het niet doen. Ik had al eens eerder een ijsje img_0308voor mijn meisje gehaald, dus wist dat het ook direct in een bekertje kon. En bij uitleg dat het ijs als het eerst in het hoorntje had gezeten niet meer glutenvrij zou zijn, keek de dame in kwestie een beetje vreemd. Na wat aandringen kreeg ik drie bekertjes en muntjes en zou ik terugkomen als het apparaat het niet zou doen. Ik voelde me alweer een enorme zeurpiet inmiddels… En natuurlijk bleek het bekertje ook prima voor de automaat. Je moet hem alleen wel even goed vasthouden. Maar smullen was het uiteindelijk!

Ook zijn inmiddels de glutenvrije zoenen getest. De zachte marshmellow vulling smaakt zoals hij moet smaken, naar echte zoenen. Ik vind em wel wat aan de zoete kant. Als je bijna bij het onderste deel bent, weet je even niet wat je nu kunt verwachten. Maar bij dooreten blijkt het “krokante” laagje aan de onderkant gewoon heel simpel vervangen te zijn door een dikkere laag chocolade. Heerlijk! Zo simpel om iets glutenvrij te maken…

img_0311

Naast deze twee producten staat Ikea natuurlijk bekend om de glutenvrije Almond taarten. Maar er is meer. Ik vond een lijst van hun overige glutenvrije aanbod. Wie weet zit er iets voor je tussen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s