Glutenvrije sinterklaasintocht?

Na Sint Maarten is het zaterdag dan eindelijk weer zover dat Sinterklaas ons land aandoet. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar allemaal weer gaat verlopen. Maar dat dit weer een uitdaging wordt voor ons thuis is een feit. De schuimpjes, pepernoten en taai taai liggen volop in de winkels.

Die kan ik gemakkelijk laten liggen. Gelukkig is veel marsepein glutenvrij en zo ook veel chocoladefiguurtjes. En de pepernoten bakken we zelf (zie het lekkere recept op deze site). De komende weken zal ik nog wat Sinterklaas recepten online zetten. Dan heb je thuis in elk geval geen problemen.

Maar tijdens de intocht van de Sint is dat een ander verhaal. Mijn dochter kan nooit een handje pepernoten aanpakken van de pieten, zij mag geen pepernoten oprapen van de grond en ook geen pepernoten vangen die gestrooid worden. En zo hoor ik mezelf met flinke regelmaat zeggen dat mijn kind dat niet mag vanwege glutenallergie (dat laatste zeg ik er altijd op een soort verontschuldigende manier bij). En dan je bezorgdheid bij het handen geven van pieten, die vol met kruimels zitten. Een glutenvrije sinterklaasintocht zal altijd een utopie blijven. Maar gelukkig duurt dit nog maar een jaar of drie en dan zijn we vanaf. Maar wat is het jammer dat we niet onbezorgd kunnen genieten…

Onze truc is om een gekocht zakje glutenvrije pepernoten in een tas mee te nemen. Dit zakje komt dan via een piet (die wij van tevoren even aanschieten en de situatie uitleggen) ineens bij onze dochter terecht. Wat een verrassing! Toevallig zei ze deze week tegen mij: “Mam, ik hoop die die glutenvrije bakpiet er weer is”. Dat komt vast wel goed meid! Laat die boot maar komen!

stoomboot-6

2 gedachten over “Glutenvrije sinterklaasintocht?

  1. Ha Kim, er is elk jaar een sinterklaasviering van een vereniging voor coeliakie.. mijn nichtje heeft ook coeliakie en die ging daar elk jaar naar toe. Ik kan het navragen bij mijn broer als je wilt?

    Like

    1. Hey Karin, wat lief dat je daar aan denkt! Wij zijn ook lid van die vereniging, dus ik weet ervan hoor. Kunnen we best een keer proberen. Maar ik vind het ook fijn als we het hier kunnen oplossen. Zal zelf eens kijken wanneer deze intocht is. Thanx!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s