De Spaanse roots van mijn man zijn diep doorgedrongen in ons gezin. Naast het feit dat onze jongens nog grotere fans zijn van Barça dan van Ajax en dat ons huis vaak gevuld wordt met Spaanse muziek en gezelligheid, is ook de Spaanse keuken bij ons een zeer geliefde keuken. En het mooie is, dat veel Spaanse gerechten ook nog eens glutenvrij zijn.
Niet al onze kinderen zijn dol op vis, vandaar dat deze paella vrij van vis is. Al moet ik zeggen dat ze het steeds meer beginnen te waarderen en dat ik inmiddels ook andere variaties kan toevoegen aan mijn repertoire. Maar de basis is meestal wel hetzelfde. De rijst en de kruiden hiervoor neem ik altijd mee uit Spanje, ik heb een voorraad voor ongeveer een jaar, want al mijn kinderen smullen hiervan. Vooral van de chorizo. Maar je kunt bij de supermarkt de rijst kopen en de kruiden, die ik ervoor gebruik zijn online te bestellen bij España en casa of bij de Spaanse winkel. De rijst overigens ook en samen wel zo handig.
Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen?
- Twee of drie paprika’s (net wat je lekker vindt en de kleur maakt niet uit).
- Een pot bonen.
- Vier kleine kippendijen.
- Een chorizo.
- Paella kruiden (1 zakje).
- Paella rijst (ongeveer 350 – 400 gram)
Wat ga je doen?
- Snijd de paprika in blokjes en de kippendijen in grove stukken.
- Halveer de chorizo twee maal en maak kleine blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een paella pan (of wok als je geen paella pan hebt).
- Braad de paprikastukjes en de kippenstukken even goed aan. Gaar hoeft de kip niet te zijn, want die gaart nog verder in de pan straks.
- Voeg de chorizo en de bonen nog even kort toe. Bak nog een minuut of twee.
- Voeg dan de rijst toe, samen met de kruiden.
- Zorg nu dat je alles roert en dat je de rijst en groenten net aan onder water zet.
- Laat dit lekker pruttelen op middelhoog vuur.
- Houd in de gaten of de paella droog wordt, voeg dan steeds weer een beetje water toe.
- Doe dit ongeveer een klein half uur.
- Nu zou de paella klaar moeten zijn.
- Buen aproveche!