Rode linzen pasta Albert Heijn

Nieuw product bij de Albert Heijn. Groene erwten pasta en rode linzenpasta. Beide glutenvrij, daar word ik blij van. Een week of wat geleden lag in de afgeprijsde schappen al de groen erwten pasta van “more than pasta”. En met 35% korting wilde ik er wel aan beginnen, want deze pasta is niet goedkoop. Ik dacht dat ik veel kritiek zou krijgen thuis, maar tot mijn grote verbazing vonden al mijn kinderen en ook mijn man het gewoon lekker… Dat zal wel te maken hebben met het feit dat ik er een heerlijke saus bij serveerde, maar toch. En vandaag zag ik dus in de Albert Heijn deze pasta van rode linzen liggen, echter nu van eigen merk (dat verklaarde de afprijzing van afgelopen keer bedacht in me direct). En voor twee maal 2,29 euro heb ik twee pakken meegenomen om ook deze te proberen. Is nog duurder dan de gewone glutenvrije pasta (net zo duur als verse pasta), maar goed, ik dacht dat het misschien wel gezonder zou kunnen zijn.

Waar is de pasta van gemaakt? – De pasta van rode linzen bevat alleen rode linzenbloem en die van groene erwten bevat alleen groene erwtenbloem. Simpeler qua ingrediënten kan het niet, maar door de puurheid natuurlijk wel glutenvrij. Erwtenmeel wordt verkregen door het vermalen van rauwe ongekookte groene erwten tot meel. Ze vormen hier vervolgens net zo als bij normale pasta, pasta vormpjes van door er eerst wat water aan toe te voegen en vervolgens te laten drogen. De porties van deze pasta zijn kleiner dan bij normale pasta, even uitgaande van 100 gram per persoon, neem je hier 70 tot 80 gram per persoon. In de pasta zitten meer eiwitten en meer vezels en minder koolhydraten dan in normale pasta. Dit zou je iets langer een verzadigd gevoel moeten geven.

Smaak van de pasta – Verwacht geen enorme echt pasta smaak. De pasta kook je volgens Albert Heijn “easy peasy” in 6 minuten gaar. Je moet tijdens het koken de pasta wel wat vaker ‘los’ roeren omdat het anders aan elkaar plakt. De structuur is ongeveer hetzelfde. Misschien een klein beetje korreliger. Maar over het algemeen vind ik het echt aanvoelen als gewone pasta. Des te aparter dat het wel anders smaakt. Maar ik denk dat je voor je kinderen (en jezelf) er gewoon een heerlijke saus bij moet serveren, dan merken ze er niet zo veel van.

Dus…? – Ik vind dit zeker een leuk product. Het is weer eens een alternatief voor gewone glutenvrije pasta. Voordelen van de inhoud van de pasta ten opzichte van gewone variant zie ik wel. Grootste nadeel is de prijs. Wachten op de bonus dan maar! Binnenkort wel een lekker recept met deze pasta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s