De wereld van Jansje in Haarlem

Mocht je nog in Haarlem komen dit weekend om te gaan shoppen voor het heerlijk avondje, loop dan eens binnen bij de wereld van Jansje. Er ging “een wereld voor mij open”, toen ik daar naar binnen stapte. Wat werd ik hier blij van! Een hele verrassende cadeauwinkel. Allerlei geweldig mooie duurzame producten waarbij Fair Design centraal staat. Fair omdat alle producten vanuit maatschappelijke betrokkenheid zijn ontworpen en geproduceerd. En design vanwege de prachtige vormgeving. De producten worden gemaakt van duurzame materialen zoals hout, wol, vilt, glas en keramiek en door mensen vanuit Nepal, India, Brazilië of Marokko die er een eerlijk loon aan verdienen. Van hippe olieblikken tot vintage sieraden, recycle, upcycle, hip en uniek.

Tijdens het slenteren door de winkel staat het vriendelijk en behulpzame personeel van Jansje voor je klaar. Dit zijn betrokken en goed opgeleide mensen met een beperking. Zij pakten voor mij goed de cadeautjes in. Dat inpakken gebeurde met veel zorg en het cadeautje zag er daarna heel feestelijk uit.

Achterin de winkel zit ook nog een lunchroom, waar je heerlijk biologisch kunt lunchen. Met een terras. Ook hier wordt je prima geholpen door het vriendelijke personeel. Zo is Jansje is een werkplek voor mensen met verschillende talenten en mogelijkheden. In de lunchroom kan je genieten van salades, soepen en taarten die zelfgemaakt zijn. Veel van de lunchgerechten kan je ook glutenvrij bestellen. Maar ook een keuze uit vegetarische en veganistische gerechten, allemaal huisgemaakt. Dus we hebben weer een goede glutenvrije Haarlemse hotspot te pakken. Wat ik ook leuk vind is dat ze werken met streekgebonden producten. Zo komen het biologische vlees en het brood beide uit Haarlem.

Ze hebben ook nog een webshop. Dus als het je niet lukt nog die kant op te gaan, misschien een ideetje als je nog iets zoekt voor onder de kerstboom. En ze maken ook kerstpakketten. Maar een bezoekje is het meer dan waard… Ik ben verkocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s