Lunch met familie bij ons thuis. Manlief is jarig en we krijgen gezellige eters over de vloer. Voor de volwassenen maken we drie soorten heerlijke sandwiches (daarover later meer), voor de kids deze glutenvrije American Pancakes. Super simpel om te maken, daar houden wij van…
Wat heb je nodig voor 9 tot 10 kleine dikke pannenkoekjes?
- 250 gram zelfrijzen bakmeel (ik gebruikte Doves Farm)
- 4 theelepels bakpoeder
- 2 geklopte eieren
- 4 theelepels witte basterdsuiker
- 200 ml melk
- olie om in te bakken, zonnebloem of olijf, wat je lekker vindt.
- Snufje zout
Wat ga je doen?
- Mix alle droge ingrediënten in een kom.
- Voeg dan de licht geklopte eieren en de melk toe en klop ze samen tot een glad, dik, romig beslag.
- Verhit wat olie in een kleine pan en laat met een soeplepel beslag in de pan lopen.
- Bak een paar minuutjes tot beide zijden goudbruin zijn.
- Maak je beslag op en beleg met toppings naar keuze.
- Smullen maar!