Kip kerrie is een gerecht dat kinderen snel lekker vinden. Vooral als je er ananas in verwerkt. Drie van de vier vinden het bij mij in elk geval wel heel goed te eten. De basis van deze kip kerrie is heel simpel. Je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die jij en vooral ook je kids lekker vinden. En het handige is, dat je ze, door meer verschillende groenten te gebruiken, weer kennis kan laten maken met nieuwe groenten. Voor dit recept gebruikte ik paprika, courgette en ui. Maar daarmee kan je dus heel goed afwisselen.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 200 gr rijst
- 4 kippendijfilets
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 paprika’s (kies je kleur)
- Halve verse ananas
- 100 ml kokosmelk
- Stukje gember van 1 cm
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel chilipeper
- 1 teen knoflook
- Peper en zout
- Wat olijfolie om in te bakken
Wat ga je doen?
- Kook de rijst gaar zoals je dat gewend bent. Ik heb daarvoor een rijstkoker, maar in een pan kan natuurlijk ook.
- Snipper de ui en hak de knoflook en de gember fijn. Fruit dit in de pan met wat olijfolie.
- Snijd de kippendijfilet in grove stukken en breng deze op smaak met de chilipeper en wat zout.
- Voeg de stukken kip bij de uien en bak rondom gaar.
- Snijd nu de courgette en de paprika in blokjes en voeg dit bij de kip. Laat een minuutje of vijf op een middelmatig vuur staan. Roer tussendoor wel even.
- Snijd tussendoor de ananas in blokjes.
- Voeg nu de kerrie toe en bak kort mee.
- Blus af met de kokosmelk.
- Voeg de ananas nu toe aan de saus.
- Voeg tenslotte de rijst toe en meng het even door elkaar. Of leg de rijst op de borden en schep de kerrie saus er bovenop.