Glutenvrij en verantwoord; Bear snoep

Afgelopen week kwamen vrienden gezellig bij ons eten. Hun dochtertje heeft geen glutenallergie, maar moet op een andere manier op haar voeding letten. Zij zijn in elk geval ook bezig met “anders” eten en het liefst zoveel mogelijk zonder E nummers. Zij namen een tasje glutenvrije fruitsnoepjes voor onze jongste dochter mee. Bear snoepjes zijn in Engeland al het grootste merk op het gebied van fruitsnacks, wie weet in Nederland binnenkort ook?

 Snoep of fruit?

De pure fruit Paw’s van BEAR zien eruit als snoep, maar bestaan voor 100% uit vers fruit en groente. Ze zijn in zakjes verkrijgbaar, handig voor onderweg. Is je kind mierzoete koekjes of andere snacks gewend kan het even omschakelen zijn, zo’n hapje zonder zoetstoffen, maar lekker zijn deze Paw’s wel. En vooral gezond!

Looking good

Ook snappen ze bij BEAR dat een kindersnack er een beetje leuk uit moet zien, zeker als ze de concurrentie aan moeten gaan met andere, minder gezonde snacks. Dus zien de verpakkingen er geweldig kleurig en hip uit en bedachten ze een leuk verzamelsysteem. Elke verpakking bevat een mini ansichtkaart van BEAR, die op reis is. Op de kaartjes staan allemaal leuke feitjes over het land waar hij nu weer is beland, leuk om te verzamelen. Bovendien kun je met 10 barcodes een wereldkaart met landenstickers aanvragen, zodat je bij kunt houden van welke landen je al kaartjes verzameld hebt. Dat maakt het weer een stukje aantrekkelijker, maar ook voor de nieuwsgierige kids leuk om weer wat te leren en te verzamelen.

img_1586

Idee achter Bear

De Britse Hayley Gait-Golding, een personal trainer, had als droom een natuurlijk en smakelijk tussendoortje te ontwikkelen voor jong en oud. In 2009 ontdekte ze uit een studie dat beren vlak bij steden 30% dikker waren door de junkfood die zij aten en daardoor korter leefden was de naam voor haar productlijn een feit. BEAR is de afgelopen 6 jaar enorm gegroeid en momenteel de nummer één fruitsnack voor kinderen in Engeland.

In Zuid-Afrika biedt BEAR werkgelegenheid aan vrouwen uit de regio. Het unieke Bear productieproces start met de beste verse vruchten en groenten van het seizoen die over de hele wereld worden geplukt en samengeperst. Vervolgens wordt het fruit met zorg gebakken op lage temperatuur (42°C) in een traditionele fruitoven. Hierdoor behouden al het verse fruit en groenten hun gezonde voedingswaarden. Tijdens het productieproces vindt geen enkele toevoeging aan het recept plaats. Tot slot wordt het gedroogde fruit met de hand gesneden.

Waar is Bear verkrijgbaar?

BEAR fruitsnacks komen in verschillende smaken. Bij (hallo) Jumbo vind je de varianten Aardbei, Mango en Framboos en in de Albert Heijn kun je kiezen uit Aardbei, Mango en Appel. Onze zakjes kwamen uit de Glutenvrije Winkel in Amsterdam. Leuk om eens uit te proberen in het nieuwe jaar en dit zo eens goed te beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s