Schoolfeest; even glutenvrij maken…

Vandaag hadden wij schoolfeest op school van onze kinderen. Altijd weer een uitdaging natuurlijk met al dat “gluten lekkers” om mijn dochtertje heen. Maar inmiddels weten we dat wel op te lossen. De kinderen mochten koekjes bakken en kregen poffertjes. Gelukkig ook nog popcorn allemaal in aparte zakjes, dus dat was heel fijn. Maar voor de eerste twee moest ik voor vervanging zorgen. Nu wilde ik al een tijdje een nieuw recept voor gezonde poffertjes uitproberen, dus dat kwam goed uit. En voor het koekjes bakken bedacht ik wat anders. Het recept voor de gezonde poffertjes vind je binnenkort hier. Maar mijn oplossing voor de koek heb ik wel nu voor je.

Koeken bakken – Je zult het vast ook weleens meemaken op school, dat ze koekjes gaan bakken. Soms kan ik dat oplossen door een aparte oven neer te zetten en haar deeg apart te maken met haar, maar dan moet ik er wel zelf bij zijn. Maar vandaag met een paar honderd koeken in de oven (superleuk natuurlijk!) durfde ik dat even niet aan en bedacht ik dat ze zelf wel wat kon versieren. De koeken van de andere kinderen werden versierd met pinda’s, dat wist ik overigens niet van tevoren. Dus ik had zelf een bakje versiersels meegenomen voor haar eigen koek. Ik koos voor de wafels (botergaletten) van Leev, deze vindt ze heerlijk en zijn lekker groot. Dus goed te bestrooien met extra lekkers.

IMG_1887.jpg

Hoe maakten we de koek? – Ook in haar tas stopte ik Fred en Ed pasta, een bakje met vlokken, fruithagel en mana plofrijst snoepjes. Ik smeerde de chocopasta op haar wafel en legde deze op een eigen meegebracht bordje en zo kon ze uit haar bakje met versiersels haar eigen koek versieren. Vol trots at ze deze op terwijl de rest van haar groepje van hun koek met pinda’s genoot. Leuk om te zien dat ze dit allemaal makkelijk accepteren van elkaar en nog even meegenieten van een paar extra mana snoepjes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s