Glutenvrij borrelplankje

Bijna weekend, tijd voor een borrelplankje! In het weekend mag er hier thuis altijd wel wat lekkers op tafel. We houden erg van het maken van een borrelplankje. En daar mag best wel wat op, want met vier kids erbij is dat plankje zo weer leeg… Regelmatig krijg ik verbazende blikken bij verjaardagen of andere gelegenheden, dat alles wat op het plankje ligt ook glutenvrij is. Aardig wat bezoek heeft inmiddels ook de heerlijke Van der Meulen rijst toastjes overgenomen. Wij kopen überhaupt geen andere meer en niet alleen omdat deze glutenvrij zijn, maar vooral omdat deze zo lekker zijn!

IMG_1820.JPG

Kaas en worst – Waar vul ik het plankje dan onder meer mee? Dat verschilt uiteraard per keer, maar ik kan in elk geval opnoemen wat er allemaal op mag, dan kan je zelf een keuze maken. We maken zelf gaucamole, het recept heb ik eerder deze week gedeeld. Dan liggen standaard de rice toast van Van der Meulen op het plankje. Misschien nog een pestospread, ook makkelijk zelf te maken. Lekker om te dippen, die toastjes in de gaucamole. Ook zorgen we voor een lekker kaasje, dat is natuurlijk altijd glutenvrij. Bijvoorbeeld manchego, port salud, camembert, brie en/of geitenkaas. Ook een beetje vlees kan je terugvinden op een plankje bij ons. We houden van Spaanse vleeswaren zoals fuet, Jamòn Serrano, chorizo, maar ook weleens Italiaanse vleeswaren als pancetta, mortadella of salami.

Wat groens en andere knabbels – Ook rauwkost is glutenvrij en verantwoord borrelen, dus een bakje met cherrytomaatjes, komkommer, wortel en paprika ontbreekt niet, net als een augurkje en/of een zilveruitje en wat olijven. En tja, dan soms met een bakje zeezoutchips, maar ook maiszoutjes als gefrituurde en gezouten maisbolletjes en soja rijstcrackers doen het goed. En een lekker nootje is ook een graag geziene gast op de plank. Zo zie je, genoeg om uit te kiezen! Tijd voor het weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s