Hummus, lekker als broodbeleg, op toast of cracker, of om bijvoorbeeld met wat rauwkost in te dippen. Via Instragram kwam ik bij de hummus van Brenda Kookt terecht, eentje die ik moest uitproberen. Ik maakte hem kidsproof door de hete chilisaus weg te laten. Maar je kunt hem natuurlijk voor jezelf best op spicen met wat van deze saus erdoor. Maar de smaak van mango in combinatie met de kerrie is al heerlijk!
Wat heb je nodig?
- 500 gram (voor)gewelde kikkererwten
- 1 mango
- 2 eetlepels extra virgen olijfolie
- Het sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- Kerriepoeder
- Zout en peper
Optioneel: 2 theelepels hete chilisaus toevoeg en meedraaien
Wat ga je doen?
- Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel ze even af onder de kraan.
- Schil de mango en snijd deze in stukjes.
- Doe de kikkererwten, stukjes mango, olijfolie, citroensap, knoflook, kerriepoeder, peper en zout in jouw keukenmachine, blender of staafmixer.
- Mix dit tot een grove puree.
In de koelkast blijft de hummus zeker drie dagen goed. Tip: hummus kun je langer bewaren als je het onder een laagje olijfolie zet. Maar je kunt natuurlijk ook een potje invriezen.