Veel werk is het niet, je maalt alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. En 30 minuten later ruikt het heerlijk in huis en het resultaat is net zo heerlijk: warme havermoutmuffins met appel en rozijnen, net een appeltaartje.
Wat heb je nodig voor ongeveer 6 muffins?
- 125 gram glutenvrije havermout
- 1 banaan
- 3 appels
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 2 theelepels kaneel
- 100 gram rozijnen
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de havermout, banaan, eieren, melk en kaneel samen met één appel (geschild en van klokhuis ontdaan) in een keukenmachine of blender.
- Schil de andere twee appels en snijd ze in kleine partjes
- Roer deze appelpartjes samen met de rozijnen door het beslag en schep jouw mengsel in ongeveer 6 muffinvormpjes (ik gebruik het liefst flexibele muffinsvormpjes, deze vet ik van tevoren even in).
- Plaats de havermoutmuffins 30 minuten in de oven.
- Laat de muffins even afkoelen, haal ze uit de flexibele vorm en serveer de ontbijtmuffins lauwwarm.
Heerlijk met een lekkere kop thee voor een goed begin van je dag!