Glutenvrij spelen bij Oud Valkenveen

Meivakantie, tijd voor gezellige uitjes met je kids. Wij togen deze week eindelijk eens naar de buitenspeeltuin Oud Valkenveen. Als sinds jaar en dag een gezellige speeltuin voor kinderen van een jaar of drie tot in elk geval twaalf. Wij waren er met kinderen nog jonger dan drie en van elf en ze hebben allemaal een topdag gehad. En waar we vaak een lunch meenemen heb ik het nu eens niet gedaan, want we konden eens ouderwets een patatje scoren voor de lunch. 100% Glutenvrij. En daar houden we van!

Ook rauwkost – Oud Valkenveen verkoopt op hun smulplein de glutenvrij patatjes met dito mayonaise. De snacks bevatten we allemaal gluten, maar voor de lunch hoeft er wat mij betreft ook geen snack bij, uitgezonderd een bakje cherry tomaatjes en snack komkommertjes. Deze konden we weer halen bij het restaurant. En dat vond ik hier wel een verademing; de verkrijgbaarheid van redelijk gezond eten.

Bring your own – Nu mag je bij Oud Valkenveen ook je eigen eten meenemen en nuttigen aan een van de vele picknick tafels die het park kent of gewoon lekker op je eigen kleedje. Voel je je een keer niet zo schuldig als je glutenvrij eten serveert aan je kind(eren). Je mag gewoon allemaal meegebracht eten nuttigen. Om dan misschien wel de dag af te sluiten met een lekker waterijsje terwijl je weer naar de auto loopt.

Pannenkoeken bij t Vossenhol – Als je de dag nog gezellig wil afsluiten bij het naastgelegen pannenkoeken restaurant ’t Vossenhol, dan kan je dat ook zonder meer even doen. Ook zij houden rekening met de afwezigheid van gluten in hun eten. Een glutenvrije pannenkoek behoort hier tot de mogelijkheden. Wij hebben ze helaas niet geprobeerd, maar zagen wel de mogelijkheden en hadden we meer tijd gehad, dan hadden wij deze mogelijkheid zeker aangegrepen. Het restaurant zag er goed uit…

Dus mocht je nog eens zin hebben een gezellig en makkelijk glutenvrij dagje uit te gaan…. Veel plezier daar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s