Zo af en toe is het ook wel eens fijn om zomaar iets te kunnen bereiden zonder er al te veel bij na te denken. Zo pakte in van de week bij de Albert Heijn en kant en klaar soeppakket voor zoete aardappelsoep. Hele pakket glutenvrij inclusief de bouillon. Allemaal verse groenten in het pakket, dus ook nog eens het idee dat ik best wel verantwoord bezig was. Glutenvrij ovenbroodje erbij en onze avondmaaltijd was een succes. Ik zal de ingrediënten los onder elkaar zetten, dan kan je hem mocht het pakket er niet liggen gewoon zo maken. Maar dan moet je ze wel even bij elkaar zoeken in de supermarkt.
Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen?
- 1 zoete aardappel
- 2 winterpenen
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- Krulpeterselie
- Knoflookteentjes
- Groentebouillontabletten
- Olijfolie
Wat ga je doen?
- Maak de groente schoon.
- Pel en snipper de uien en snijd de zoete aardappel, wortelen en paprika in stukjes.
- Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur.
- Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur.
- Schep het mengsel af en toe om.
- Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Ik voegde nog 500 ml extra water toe omdat ik de soep wat dik vond.
- Hak de peterselie fijn.
- Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met (cayenne)peper.
- Schenk de soep in koppen en laat, met behulp van een eetlepel, de resterende olijfolie in druppels op de soep lopen.
- Garneer de soep met de fijngehakte peterselie.
Tip van Appie: Geef de soep een vollere smaak door aan elke kop een lepel créme fraiche light toe te voegen.