Nationaal schoolontbijt 2018

Volgende week, in de week van 5 tot en met 9 november schuift je kind mogelijk weer met alle leerlingen aan de ontbijttafel aan. Elk jaar sta ik hier toch even bij stil. Hoewel er zeker rekening wordt gehouden met glutenvrije kids zorg ik zelf altijd wel voor een aanvulling en help ik elk jaar mee in de klas. Dan kan onze dame als eerste langs de potten lopen en kan ik eventueel wat dubbele verpakkingen achter houden zodat zij daar eerst veilig uit kan pakken voor haar ontbijt.

Wat zit in het ontbijt?– Ik was benieuwd wat er dit jaar in het pakket zat. De glutenvrije crackers van consenza zitten er gelukkig weer bij. Daarnaast is er uiteraard boter en kan je kind haar cracker en/of boterham (in ons geval geef ik onze dochter een glutenvrije boterham mee, want dat eet de rest ook) beleggen met jam, kaas, tuinkers en aardbeien en bieten spread. Deze laatste kan sporen bevatten van gluten, maar onze meid eet dat zonder er last van te hebben.

Met drinken komt het ook helemaal goed, thee en melk aanwezig. En de kids kunnen ook nog een bakje yoghurt eten. Voor de klasgenoten kan daar cruesli in, mocht jouw kind dat lekker vinden zou ik de glutenvrije variant dan meegeven. Ik geef altijd een handje granola mee, kan ze nog kiezen ‘s ochtends. Meestal komt hier thuis de granola weer terug en eet ze toch een broodje omdat iedereen dat doet. De yoghurt blijft in de klas vaak staan.

Goede voorbereiding is het halve werk– Je kunt op de site alles even checken als je wilt. Want als je dit ontbijt goed voorbereid kan je kind gewoon lekker mee eten met de rest. En dat is waar het ons om gaat. Succes ermee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s