Restaurant De Italiaan in Amsterdam

In de herfstvakantie wilden de kids graag weer eens een keertje pizza buiten de deur eten. We hebben al wat glutenvrije adresjes daarvoor gevonden en we hebben er weer eentje bij. Wat een heerlijk restaurant is dit zeg. De pizza sensa glutine staat op de kaart vermeld. We hoefden er niet eens voor te bellen. En je kunt elke pizza bestellen die op de kaart staat. Heerlijk toch?! Dus Restaurant De Italiaan in Amsterdam is een absolute aanrader!

c+clv+1sRUyAFaHyrvnYqA

Glutenvrij verhaal over het deeg – Het glutenvrije deeg haalt het restaurant in een dorpje waar een glutenvrije bakker zit. Het verhaal erachter is zo zoet dat ik het je niet wilde onthouden. Toen de vrouw van de bakker heel wat jaren terug de diagnose coeliakie kreeg, besloot de bakker vanaf dat moment ook glutenvrij te gaan eten. Hij is “aan de bak” gegaan en is een eigen glutenvrije bakkerij begonnen. Daar heeft hij ook glutenvrij pizzadeeg ontwikkeld en hij verkoopt dit dus aan De Italiaan. De bakker is inmiddels op leeftijd, maar bakt nog steeds gestaag door.

Glutenvrij op het menu – Ons kleine dame genoot zichtbaar van haar pizza en ik moet zeggen dat hij echt zo ontzettend lekker was. Naast de pizza kan je hier ook glutenvrije pasta eten en staan er veel meer heerlijke hapjes voor coeliakie patiënten op de kaart. Ze hebben zelfs glutenvrij bier. Daar is onze kleine meid nog te jong voor, maar voor de rest komen we zeker eens terug!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s