Van de week kreeg ik bij de Turkse supermarkt bij ons in het dorp een bakje bramen extra. En laten onze kids daar nou net heel erg dol op zijn. Ik besloot een bakje te houden om van te snacken en het andere bakje gebruikte ik voor het ontbijt van de volgende dag. Ze gaf ze natuurlijk niet voor niets weg, er moest wel snel wat mee gebeuren. En toen ik naar de bananen van mijn fruitmand keek, wist ik eigenlijk gelijk wat ik ging maken. Deze snelle ontbijtmuffins met bramen zijn binnen een handomdraai klaar. Gooi alles in de blender (behalve je bramen natuurlijk) en dan de oven in. Makkelijker en sneller gaat bijna niet toch?
Wat heb je nodig?
- Twee rijpe bananen
- Drie eieren
- 100 gram havermout
- 100 gram bramen
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Doe de bananen in stukjes in de blender.
- Voeg de havermout, de eieren, de vanillesuiker, de bakpoeder en een snuf zout toe en laat even draaien.
- Meng de bramen voorzichtig door de inhoud van de blender.
- Spuit je cakeblik voor de muffinvormpjes in met bakspray.
- Vul je muffinvormpjes met het mengsel, je kunt er ongeveer 10 mee maken.
- Doe de muffins 25 tot 30 minuten in de oven.
- Goed laten afkoelen en dan afdekken met aluminium folie.
- Volgende ochtend uit het blik halen en smullen maar.
- Je kunt de muffins een dag of drie bewaren.
- Lekker als ontbijt of als tussendoortje!