Chocolade Mugcake

Al vaak gemaakt, maar nog nooit gepost. Een van de favoriete ontbijtjes van ons glutenvrije meisje. Eigenlijk maken we deze chocolade mugcake alleen in het weekend, maar hij is super makkelijk en snel te maken, dus ook heel goed voor door de weeks. Met maar met slechts vijf ingrediënten zet je snel een voedzaam en heerlijk ontbijtje neer voor je kids en voor jezelf. Want ik geniet elke keer lekker mee!

Wat heb je nodig voor 1 chocolade mugcake?

  • 1 onrijpe banaan
  • 1 ei
  • 3 el havermeel (je kunt ook je glutenvrije havermout even malen tot meel)
  • 1 el cacaopoeder
  • Een snufje zout

Wat ga je doen?

  • Doe de banaan en het ei in een blender. Laat de blender zijn werk doen.
  • Voeg dan havermout, cacaopoeder en een snufje zout toe.
  • Doe dit in een mok.
  • Zet de mok 1.40 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Check of de mugcake gaar is en zet hem anders nog 20-30 seconden terug in de magnetron.

Voor ons vult ie genoeg, maar een klodder kwark of skyr erop smaakt super lekker. Maar ook wat aardbeien of blauwe bessen zijn een goede combinatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s