Snelle bladerdeeg appeltaartjes

Met de sneeuwstorm die vandaag buiten tekeergaat en mijn kids die deze storm trotseren en buiten de sneeuwboel op stelten zetten, maakte ik binnen deze snelle bladerdeeg appeltaartjes voor ze. Lekker met warme chocomelk voor als ze binnenkomen straks na hun sneeuwballen gevechten. Je zou kunnen overwegen om er een klodder slagroom over heen te gooien, maar zonder zijn ze ook al heel erg lekker. Wij deden de slagroom op de chocomelk, mmmmm..

Wat heb je nodig voor tien appeltaartjes?

  • 10 plakken bladerdeeg (ik gebruik Consenza)
  • 2 tot 3 appels
  • Een flinke hand rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels rietsuiker en een beetje voor de finishing touch
  • 1 ei, losgeklopt

Wat ga je doen?

  • Laat je bladerdeeg goed ontdooien. 
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Doe de stukjes in een kom. 
  • Voeg een flinke hand rozijnen, de kaneel en de rietsuiker toe. 
  • Roer even goed door met een lepel. Je vulling is al klaar. 
  • Prik in iedere bladerdeeg plak in het midden enkele keren in met een vork.
  • Verdeel nu de appelvulling diagonaal over de stukjes bladerdeeg. 
  • Klap één van de punten deeg over de appelvulling. 
  • Maak de andere punt iets nat en vouw ook deze over de appelvulling, zodat deze vastplakt op het andere deegflapje. 
  • Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi het met een klein beetje suiker. 
  • Zet je taartjes nu ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
  • Geniet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s