Banaan, havermout muffins met hagel swag

Deze havermout muffins met banaan en hagel swag zijn snel gebakken en heel smaakvol. Zeker uitproberen dus! Als ontbijt of tussendoortje, het kan allebei. Hagelswag hebben wij helemaal ontdekt thuis. Op brood, in de kwark en yoghurt, maar ook om mee te bakken dus. Echt een heerlijk product met heel veel verschillende smaken. Gewoon te verkrijgen bij jouw Albert Heijn.  

Wat heb je nodig voor ongeveer 20 lekkere muffins?

  • 180 gram zelfrijzend bakmeel (AH glutenvrij)
  • 2 theelepels baking soda
  • 3 theelepels kaneel
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram havermout
  • 50 gram hagel swag puur
  • Een snuf zout
  • 3 rijpe bananen 
  • 180 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 80 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract

Wat ga je doen?

  • Doe je alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom: zelfrijzend bakmeel, baking soda, kaneel, suiker, havermout, hagel swag en zout. Roer dit door elkaar.
  • Pureer de banaan en voeg de melk, ei, zonnebloemolie en vanille extract toe en maak tot een egale massa. 
  • Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en spatel tot een egaal beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze ongeveer tot t randje.
  • Bak de havermout muffins in ongeveer minuten op 200 °C.

De muffins kan je echt wel een paar dagen bewaren, maar je kunt ze ook invriezen om dan vervolgens een keer lekker als tussendoortje mee te nemen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s