Choco banaan havermout cookies

De bananen lopen hier soms bijna de fruitschaal af, maar. dan zijn ze op hun best om deze koekjes mee te maken. Je prakt de bananen zo fijn en met heel weinig extra handelingen heb je een super gezond en makkelijk tussendoortje in de koektrommel zitten. Ik zag de koekjes bij Lekker bij Linda en ik maakte een eigen chocolade variant. Maar, het leuke van deze koekjes is dat ze een basis vormen voor nog veel meer lekkere varianten. Doen dus maar even…

Wat heb je nodig voor 12 koekjes?

  • 2 grote rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • Hagelswag of kleine chocoladestukje

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de bananen en prak ze fijn met een vork.
  • Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar.
  • Doe er nu naar hoeveel je lekker lijkt wat Hagelswag of chocolade stukjes doorheen.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Leg met een flinke eetlepel “beslag” op de bakplaat en ga door totdat “beslag” op is. 
  • Strooi vervolgens nog ene klein beetje Hagelswag of chocolade stukjes over de koekjes en druk ze met de achterkant van de lepel even aan.
  • Zet nu de havermout banaan koekjes 20 minuten in de oven.
  • Laat ze even afkoelen voordat je ze lekker oppeuzelt.

De koekjes zijn ook heel lekker met rozijnen, stukjes appel en stukjes noten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s