Glutenvrij op reis

Vakantietijd is weer aangebroken! En we gaan weer lekker weg, glutenvrij op reis! Dat vergt een goede voorbereiding, want we kunnen natuurlijk niet zomaar bij elk tankstation of restaurant onderweg of op locatie aanschuiven. Het volledig onbevangen reizen is er niet meer bij. Nu bedenk ik thuis eerst voor alle stops en de eerste avonden wat we gaan eten en neem ik alvast voor zeker twee dagen glutenvrij eten mee. Het is natuurlijk heel erg afhankelijk van hoe je op reis gaat en waar naar toe, hoe je dit aanpakt. Wij gaan met onze caravan kamperen en verblijven eerst een nacht of drie op een camping in Frankrijk om even bij te tanken en gaan vervolgens weer op pad om in Spanje neer te strijken.

Frankrijk en Spanje

In Frankrijk op de campings waar wij komen is er weinig tot niets glutenvrij verkrijgbaar. Ook het afhaal eten laat veel te wensen over. Patat wordt niet apart in de frituur gebakken en de glutenvrije pizza’s staan ook niet op het menu. In de grote “supermarché” kan je echter wel glutenvrij boodschappen doen. Maar daar kom je de dag van aankomst vaak niet. De keuze is wel prima daar. Maar ik haal er eigenlijk nooit boodschappen, we zijn er tekort. Voor die eerste dagen heb ik genoeg mee. Want ik weet hoe geweldig het aanbod in Spanje is. Dus daar ga ik voor de eerste goede boodschappen. Want daar weten ze pas echt goed wat glutenvrij eten is. Zowel in de “supermercado’s” als in de “restaurantes”. Ik vind het altijd een genot om daar boodschappen te doen. Vooral in de Mercadona en in de Carrefour is een goed aanbod te vinden. Ook voor kinderen. Ik neem altijd wat speciale glutenvrije kinderitems weer mee naar Nederland. En bij ons op de camping willen ze ook graag extra moeite doen en zijn in de campingwinkel zelfs glutenvrije broodjes verkrijgbaar. En eenmaal en route op ontdekkingsreis door jouw land, kom je zeker overheerlijke glutenvrije lekkernijen tegen. En daar word ik altijd zo blij van!

Eerste maaltijden
Wij hebben altijd een eigen oventje mee. En met de nieuwe pizzabodems van Genius kunnen wij bij aankomst met een potje saus voor de bodem, wat geraspte kaas en ham, al snel voor ons meisje een glutenvrije pizza maken. Voor de rest van het gezin kunnen we dan afhalen.Ik neem echter voor de eerste avond heel vaak ingevroren pastasaus mee. Glutenvrije pasta koken, je saus opwarmen en klaar ben je! Of een hele ingevroren rijstmaaltijd heb je ook zo opgewarmd. Dat kan je voor je hele gezin meenemen of in een klein bakje voor je kind. Wij hebben dan een mogelijkheid tot opwarmen in onze caravan, maar hotels onderweg warmen het ook graag voor je op als je de rest van je gezin gewoon laat mee-eten van het menu.

En verder…

Qua brood heb ik altijd ovenbroodjes van Schar mee en het gewone brood van Genius, dat is vaak nog een paar dagen houdbaar. Dus prima te doen voor onderweg. Genoeg beleg voor op brood en maiswafels en rijstwafels is ook een must. Daarmee weet ik zeker dat mijn dochter niets tekort komt. En in de tas in de auto voor onderweg zitten altijd glutenvrije koekjes, zelf gemaakt of zelf gekocht. En natuurlijk mag daarin en lekker snoeptrommeltje niet ontbreken. Maar dat snoeptrommeltje is voor allemaal even glutenvrij. Gevuld met wat spekken, rozijntjes, fruitsnoep van Goody Good Stuff en iets waar ze lekker lang mee bezig zijn zoals een Chupa Chup. Zo zijn we dan lekker glutenvrij op reis! En door die voorbereiding gaan we zonder stress voor het eten de vakantie tegemoet. Op naar een paar relaxte weken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s