Herfstfruit

Officieel is de herfst al even begonnen, maar door de temperaturen heb je het nauwelijks door. Want wat hebben we het toch heerlijk gehad de afgelopen weken. Niks te klagen hier. Die echte herfst met zijn vele regen en stormen heeft ook wel wat, maar liever nog niet en niet te lang. Maar goed, het begint er toch echt op te lijken dat het iets herfstachtiger gaat worden. En dit nieuwe seizoen betekent ook nieuwe herfstgroenten en herfstfruit. Alhoewel veel groenten en fruit het hele jaar door te krijgen zijn, proberen wij altijd met het seizoen mee te koken. Koken en werken met de producten van het seizoen past in een bewust eetpatroon. Bewust omdat je rekening houdt met het milieu, met de omgeving en met de natuur. Ook bevatten groenten en fruit in hun eigen seizoen de meeste vitaminen en mineralen. En ik kan me echt op bepaalde seizoengroenten en fruit verheugen. Denk bijvoorbeeld aan pompoenen en pruimen. Wij hadden er weer zin in. Herfstfruit!

Welk fruit dan? – Veel fruitsoorten zijn nu dus veelvuldig verkrijgbaar. Wat dacht je van appels in alle soorten en smaken, ideaal om een heerlijke healthy appelsnack mee te maken bijvoorbeeld? Of natuurlijk bramen (heb jij net als mijn moeder een struikje in je eigen tuin?); frambozen; citrusfruit, zoals citroenen, sinaasappelen en -wat later in het seizoen- mandarijnen. Daarnaast zie je ook meer vijgen dit seizoen, bijvoorbeeld voor deze heerlijke salade. Pruimen en druiven (van groen tot paars) liggen in de schappen en ook perziken kun je gemakkelijk vinden voor in je taart of heerlijke stoofpot met groenten. En natuurlijk, het ultieme herfstfruit, (stoof)peren!

fullsizeoutput_96f2

Ideetje – Om te beginnen maakte ik van de week ’s ochtends een heerlijk ontbijtje met herfstfruit ernaast.  Ik gebruikte wat pruimen, appels en kiwi’s. Een bordje gemengd fruit vinden ze hier alle vier smullen! Het ging dus ook schoon op. Binnenkort meer ideetjes rondom het seizoenfruit en natuurlijk ook met herfstgroenten. In de tussentijd kan je alvast een heerlijk appel havermout ontbijtje maken, want deze gouwe ouwe is ook nog steeds genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s